American Kenpo er skabt af Ed Parker. Oversat til dansk betyder Kenpo ‘Knytnævens Lov’.

Ed-Parker

Ed Parker voksede op på Hawaii i 1940érne og lærte dér nogle koncepter som senere blev til American Kenpo. Hawaii var dengang ikke det “paradis”, som man kender det for idag. Høj arbejdsløshed og mange racer samlet på samme sted med trange kår, gjorde stedet til en smeltedigel for vold og kriminalitet.

Den unge Ed Parker, der var kristent opdraget, blev tit chikaneret på grund af hans tro og fandt ofte sig selv i situationer, hvor han måtte forsvare sig.

I Kenpo lærer man at forsvare sig effektivt mod slag, spark og låseteknikker samt våben. Systemet er meget flydende og ekstremt kraftfuldt.

Kenpo har et flydende koncept, hvor vi ikke kun træner blokering af slag/angreb og ét modangreb. Hver teknik er bygget op omkring en serie, hvor der altid er back-up. Det gør at man aldrig kommer i en situation, hvor man ikke ved hvad man skal gøre.

I Kenpo vil vi ikke kun vide hvordan, men også hvorfor teknikkerne fungerer som de gør. I Kenpo er det tilladt at stille spørgsmål ved det man laver.

Alle teknikker er bygget op i 3 faser; “den ideelle”, som har et standard angreb og “hvad nu hvis”, hvor eleven lærer at tilpasse teknikkerne til andre angreb og forskellige størrelser af modstandere, samt ændrede omgivelser.